Equip
Professora Titular

Paloma Alonso-Magdalena va estudiar Biologia a la Universitat d’Oviedo. Va obtenir el seu doctorat a la Universitat Miguel Hernández i va realitzar una estada postdoctoral al Departament de Nutrició del Karolinska Institutet d’Estocolm (Suècia) on va estudiar la fisiologia del receptor d’estrògens ERβ. També va ser investigadora visitant al Center for Nuclear Receptors and Cell Signaling de Houston (EUA). Actualment és professora de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i investigadora principal de l’IDiBE. La seva investigació se centra a entendre el paper que tenen els disruptius endocrins (EDC) en l’etiologia de la diabetis, l’obesitat i els trastorns metabòlics relacionats. El seu treball ha estat decisiu per vincular l’exposició a certs disruptors endocrins generalitzats com el bisfenol-A amb l’etiopatologia de la diabetis tipus 2. A més, està interessada en la fisiologia i les adaptacions metabòliques de les cèl·lules alfa i beta pancreàtiques durant l’embaràs. Està especialment centrada en la comprensió de les bases moleculars de la diabetis mellitus gestacional i la identificació de vies de senyalització alterades que condueixen al desenvolupament d’aquesta malaltia. Va ser guardonada amb el premi de la Societat Espanyola de Diabetis a la millor investigadora jove (2018)

https://orcid.org/0000-0003-1065-5388

Catedràtic d’ Universitat

Ivan Quesada és catedràtic de Nutrició de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Va obtenir el seu doctorat a la Universitat Miguel Hernández (2000) i va realitzar una estada postdoctoral a la Universitat de Washington a Seattle (2001-2003). El Dr. Quesada també va ser convidat com a Visiting Assistant Professor per ensenyar a la Universitat de Washington (2004). Els seus estudis s’han centrat en entendre les alteracions, adaptacions i/o fallades de les cèl·lules alfa i beta pancreàtiques en condicions fisiològiques com l’embaràs i l’envelliment, així com en condicions patològiques com l’obesitat i la diabetis. La seva investigació en els darrers anys ha contribuït principalment a una millor comprensió de la biologia de les cèl·lules alfa pancreàtiques en salut i malaltia, i la seva contribució a la diabetis. Va ser guardonat per la Societat Espanyola de Diabetis al millor investigador jove (2008).

https://orcid.org/0000-0002-9808-514X

Professor Titular

Sergi Soriano Úbeda es va llicenciar en Biologia per la Universitat de València. Va obtenir el seu doctorat a la Universitat d’Alacant (2006). Durant aquest període va rebre una excel·lent formació en l’electrofisiologia de l’Illot de Langerhans, descrivint els mecanismes que generen el patró oscil·latori en les cèl·lules beta pancreàtiques. Va realitzar una estada postdoctoral en l’Institut de Neurociències-CSIC de la Universitat Miguel Hernández (2006-2008), on va estudiar els canals de calci dependents de voltatge i la seua implicació en els processos de dolor i inflamació.

És professor titular de fisiologia en la Universitat d’Alacant i Director de secretariat suport a estudiants i empleabilitat. El seu interès científic se centra en la modulació dels canals iònics en cèl·lules excitables (cèl·lules alfa i beta pancreàtiques) per estrògens i disruptors químics metabòlics i la seva implicació en el desenvolupament de processos patològics com ara la diabetis, l’obesitat i la diabetis gestacional.

https://orcid.org/0000-0001-9844-7027

TALÍA

BORONAT BELDA

Postdoctoral Researcher

HILDA

FERRERO HIDALGO

Postdoctoral Researcher

MARÍA LUISA

NAVARRO GARCÍA

Technician

MARÍA SALOMÉ

RAMÓN PENALVA

Technician

Col·laboracions

Nacionals

Irene Cózar-Castellano y Beatriz Merino, Universidad de Valladolid
Ángela M. Valderde, Instituto de Investigaciones Biomédicas Alberto Sols, Madrid
Benoit Gauthier, CABIMER, Sevilla
Anabel Rojas, CABIMER, Sevilla
Eduard Montanya, Hospital de Bellvitge, Barcelona

Internacional

Everardo Carneiro, Universidad de Campinas, Brasil
Jan-Ake Gustafsson, Universidad de Houston, EEUU
Alex Rafacho, Universidad Federal de Santa Catarina, Brasil
Karine Audouze, Universidad Paris Descartes, Francia
Jan Vondrazek, Instituto de Biofísica, República Checa
Xavier Coumeol, Universidad Paris Descartes, Francia
Dennis Sarigianis, Universidad de Thessaloniki, Grecia
Pavel Babica, Universidad de Masaryk, República Checa
Jan Kucera, Universidad de Masaryk, República Checa
Patrick Babin, University of Bordeaux, France
Robert Barouki, Institut national de la santé et de la recherche médicale (INSERM), France